Zmagania pracującej mężatki z kuchnią, a za chwil kilka mamy małej Weroniki. Pełna improwizacja albo pełna przemyślenia mozolna praca kuchenna. Wszystko co gotuję w wolnej chwili. Ciągła walka z wysoko postawioną poprzeczką - kuchnią babci. Czasem powielanie babcinych specjałów a czasem coś TYLKO mojego.
Blog > Komentarze do wpisu
banalna pasta z tuńczyka

Pomysły mi się kończą na proste śniadania. Dziś pasta z tuńczyka. Prosta ale bardzo dobra. Do ciemnego pieczywa - idealna.

pasta1

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w zalewie
  • 3 ogórki konserwowe
  • 2 jajka
  • pieprz,sól

Wykonanie: Ugotować jajka na twardo, pokroić na drobno. Ogórki pokroić w drobna kosteczkę. Tuńczyka rozdrobnić widelcem. Wszystkie składniki wymieszać i przyprawić. Posmarować chlebek i wcinać.

pasta2

pasta3

czwartek, 21 lipca 2011, msbella

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
mopswkuchni
2011/07/21 11:59:38
Prosta - ale bardzo smaczna! Ja robię podobną z makreli! wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=1680
-
2011/07/21 12:42:37
Pycha, uwielbiam takie pasty
-
dorota20w
2011/07/21 20:30:04
uwielbiam tunczyka
-
2011/09/07 05:14:29
tak pasta jest o wiele smaczniejsza jesli doda sie do niej troche majonezu.
-
2011/09/07 05:15:53
zapomnialam dodac ... a zamiast ogorka, drobno posiekany seler naciowy . Warto sprobowac :-)
-
russkaya
2011/09/27 18:25:44
Uwielbiam takie pyszne a zarazem nieskomplikowane pasty :)
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi PustaMiska - akcja charytatywna Image and video hosting by TinyPic