Zmagania pracującej mężatki z kuchnią, a za chwil kilka mamy małej Weroniki. Pełna improwizacja albo pełna przemyślenia mozolna praca kuchenna. Wszystko co gotuję w wolnej chwili. Ciągła walka z wysoko postawioną poprzeczką - kuchnią babci. Czasem powielanie babcinych specjałów a czasem coś TYLKO mojego.
czwartek, 27 maja 2010
Kolorowy ryż

Składniki:

bulion warzywny

ryż

warzywa - kukurydza, fasolka żółta, pomidory z puszki

przecier pomidorowy

oliwa z oliwek

pieprz, papryka, świeża bazylia

 

Ryż

Sposób przygotowania:

Ugotowac w bulionie ryż i pod koniec gotowania dodać fasolkę. Odsączyć, dodać kukurydzę i rozdrobnione pomidory.

Wszystko przełożyć na rozgrzaną patelnię, dodać przecier i zapiec. Na koniec doprawić do smaku.

Podawać jako dodatek np do parówek.

 

Ryż z parówkami

 

 

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi PustaMiska - akcja charytatywna Image and video hosting by TinyPic